mysqlcheck ile Veritabanı Optimize Etme ve Onarma
Bu yazıda MySQL ve MariaDB veritabanı tablolarını kontrol eden, analiz eden, onaran ve optimize eden komut satırı aracı mysqlcheck‘den bahsedeceğim. Kısım kısım kullanımını inceleyelim.
Veritabanındaki Bir Tabloyu Kontrol Etme
blog veritabanındaki yazilar tablosunu kontrol etmek için aşağıdaki kom [...]
WHM’yi / cPanel’i Komut Satırı (SSH) İle Güncelleştirme
Nadirde olsa WHM veya cPanel’ini sadece yazılımı güncellediğinizde çözülebilecek hatalarla karşılaşabilirsiniz. cPanel yazılımınızı komut satırı ile güncelleştirmek için sunucunuza root olarak SSH ile bağlanarak işe koyulalım.
Bağlandığınızda, aşağıdaki komutu çalıştırın:
[crayon-66ea84a9a4c09 [...]
Kutu Modelini Kontrol Etme
Bir belgede her eleman dikdörtgen kutu özelliğine sahiptir. CSS kutu modeli, bu kutuları ve bileşenlerini anlatır.
Kutu Modeli Temelleri
HTML belgesindeki her diktörgen kutu içerik alanı, dolgu alanı, kenarlık alanı ve kenar boşluğu alanı olmak üzere 4 alandan oluşur. Bu alanların her birinin çevr [...]
Unrecognized keyword. (near “ON” at position 25) Hatası ve Çözümü
WordPress veritabanınızın yedeğini aldınız ve başka bir yere yüklemeye çalışıyorsunuz. PHPMyadmin'de .sql dosyanızı seçtiğiniz, yükle butonuna bastınız. Başarılı olduğunu belirten yeşil kutuyu görmeyi umarken kırmızı bir kutu sizi karşılıyor ve içinde şunlar yazıyor:
[crayon-66ea84a9a51a0481091440/ [...]
Python’da Matematiksel Modüller: Math ve Cmath
Kodlama yaparken sık sık matematiksel işlemlerden(en azından ben, genellikle hesap-kitap otomasyonları hazırlıyorum da) faydalanırız. Diğer programlama dilleri gibi Python'da da basit hesaplama operatörleri vardır. Çarpma için [crayon-66ea84a9a5515799422847-i/] , modül alma için [crayon-66ea84a9a551 [...]
Kodlama Öğrenirken Zeigarnik Etkisinden Faydalanın
Zeigarnik Etkisi kodlama öğreniminizi daha da hızlandıracaktır. Öncelikle bunun nasıl olduğunu açıklayacağım. Sonra bundan nasıl faydalanacağınızı anlatacağım.
Zeigarnik Etkisi Nedir?
Saat oldu akşam 21:00. PHP öğreniyorsunuz. Masanıza oturdunuz. Dizüstü bilgisayarınızı açtınız sonra kod editörü [...]
PHP ile Her Zaman Alt veya Üst Değere Yuvarlama
PHP'nin round() fonksiyonunda 4 tane özellik belirtebiliyorsunuz. Bunlar PHP_ROUND_HALF_UP, PHP_ROUND_HALF_DOWN, PHP_ROUND_HALF_EVEN, PHP_ROUND_HALF_ODD dur. Bu özelliklerle buçuklu ifadeleri bir üste veya bir alta yuvarlayabildiğiniz gibi bir sonra ki tek veya çift rakama da yuvarlayabiliyorsunuz.
[...]
Robots.txt Dosyası ve Kullanımı
Robots.txt dosyası web sitenizin ana dizininde bulunan (ör: trkodlama.com/robots.txt) ve web sayfalarını indeksleyen botların düzenli olarak girip baktıları sizin yetki dosyanızıdır. Yani indeksleme yapan botlara web sitenize girmeleri için izin verip vermediğinizi bu dosya ile bildirirsiniz.
1 - R [...]
Google reCaptcha Responsive(Uyumlu) Tasarım Problemi
Google reCaptcha aldınız sitenize koydunuz. Tarayıcı ile görüntülediğiniz de hiç bir problem görmediniz. Temanız uyumlu, birde değişikliklere mobil cihazınızdan baktınız ve o da ne?! Google reCaptcha kutunun dışına taşıyor. Şu anda fixlemek üzere olduğum bir durum aynı zamanda.
İlk olarak aşa [...]
En İyi 10 PHP IDE’leri
En iyi 10 IDE'yi göstermeden önce IDE nedir diye yeni başlayan arkadaşlarımızın soruları olabilir. IDE'nin ingilizce açılımı Integrated Development Environment dır. Yazılımcının hızlı ve rahat bir şekilde program geliştirebilmesini amaçlayan, geliştirme sürecini organize edebilen birçok araç ile bir [...]