Bootstrap 4 Beta Çıktı
Hepinizin bildiği gibi uzun zamandır Bootstrap 3 kullanılıyordu. Yine uzun zamandır Bootstrap 4 alfa sürümlerini yayınlıyorlardı.
Sonunda beklenen sürüm olan Bootstrap 4 Beta olarak yayında. Peki Bootstrap 4 Beta ile neler değişti? Gelin hep beraber inceleyelim.. [...]
Laravel Framework Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?
Laravel Nedir ?
Laravel ihtiyaç duyulan, gelişmiş bir çok özellik ve yapıyı üzerinde barındıran, PHP ve OOP tüm nimetlerinden yararlanan, web uygulamaları geliştirmeyi sağlayan açık kaynak PHP framework’ tür.
“WEB SANATÇILARININ PHP FRAMEWORK’Ü” sloganıyla kendisini özetler ve hakkını verir.
La [...]
Unity Gelişmiş Input Sistemi (Mobil Destekli)
Hepinize yeniden merhabalar,
Son zamanlarda Input.GetAxis kullanan kodların Android cihazlarda nasıl çalıştırılabileceği ile ilgili çeşitli sorular alıyordum. Ben de bu konuda basit bir çözüm üretmeye çalıştım ve ortaya SimpleInput adını verdiğim bir sistem çıktı.
SimpleInput sistemi ile UI bu [...]
Laravel için Örnek GitLab CI Dosyası
Uzun süre GitLab'deki projelerimde unit testleri otomatik çalıştırmayı beceremedim. GitLab’de bununla ilgili bir örnek bulamadım. Çeşitli forumlarda örnek konfigürasyonlar paylaşılmış ama google’da ilk sırada çıkan konfigürasyonda testin tamamlanması 10 dakikayı buluyordu.
En sonunda daha derli t [...]
WordPress Javascript Dosyalarını Footer’a Taşıma
WordPress alt yapılı bir siteniz varsa geliştirirken takıldığınız noktalardan birisinin de <head> etiketleri arasında yer alan javascript dosyalarının otomatik olarak footer’a taşınmamasıdır. Malesef bunu elinizle yapmanız gerekiyor.
Bu noktada devreye WordPress tarafından geliştirilmiş ve [...]
PHP ile Dosya Adından Dosya Uzantısını Öğrenme
Oldukça kısa bir giriş yapacağım. Çünkü üzerine düşünülecek pek fazla bir şey yok. Aslında var. Şöyle ki eğer pathinfo() fonksiyonunu bilmiyorsanız bir dosyanın uzantısını, dosya adından öğrenmek azıcık vaktinizi alabilir. Nasıl mı? [...]
Google Zengin Kartlar için Breadcrumb (İçerik Haritası) Nasıl Hazırlanır?
Yazının detaylarına inmeden önce Breadcrumb nedir ona değinmek istiyorum. Ayrıca Türkçe tanımını da belirtmek gerekirse "İçerik Haritası" demek yanlış olmaz. Aslında Google Translate ile bunu söylüyorum. Çünkü ingilizcede bread ekmek, crumb da kırıntı demek. Mantık olarak düşünürsek içinde bulunduğu [...]
7 gönderiden 7 tanesi görüntüleniyor.